registracija domen  
modro nebo
spletni strežniki izdelava strani preveri domeno    upravljanje gostovanja    webmail
uporabniška podpora
poštni strežnik dns strežniki poštni strežnik

POGOSTA VPRAŠANJA

Če na teh straneh ne boste našli ustreznega odgovora oziroma rešitve, nam pošljite sporočilo na naslov podpora@modronebo.net.

Spodnja zbirka vprašanj in odgovorov je nastajala skozi delovanje naše uporabniške podpore in je v stalnem procesu nadgrajevanja.

7. nadzorna plošča najetih VPS (virtualnih zasebnih strežnikov)

7.1. Katero nadzorno ploščo uporabljate, kako izgleda in kaj vse lahko nadzorujem v njej?

Najamete lahko VPS z nadzorno ploščo Plesk, katero drugo ali pa tudi brez.

Nadzorno ploščo Plesk izdeluje podjetje Parallels. V njej lahko nadzorujete vse glavne aspekte vašega strežnika - vidite lahko podrobno statistiko, dodajate in brišete stranke za nadaljnjo prodajo, končne stranke, nastavljate e-mail naslove, spreminjate gesla, upravljate s podatkovnimi bazami, zaščitite diretorije z gesli, itd.

Plesk je trenutno ena najkvalitetnejših in tudi najdražjih nadzornih plošč na tržišču.

Lahko si ogledate DEMO različico in sicer tukaj. Uporabniško ime je admin, geslo pa plesk. Ko vas bo brskalnik opozoril na varnostni certifikat, morate odgovoriti, da se strinjate z nadaljevanjem.

S to prijavo boste videli točno tako nadzorno ploščo, kot bi jo imeli na vašem najetem strežniku. Upoštevajte pa seveda, da lahko kak drug obiskovalec demo nadzorne plošče spremeni običajne nastavitve (npr. spreminja gumbe, dodaja stranke, spreminja teme oz. izgled, itd.), in te ne bodo čisto take po sveži namestitvi nadzorne plošče.

Za več informacij o drugih nadzornih ploščah si poglejte njihove domače strani oz. nas kontaktirajte za podrobnejšo predstavitev.

7.2. Kakšen je spletni naslov moje nadzorne plošče Plesk?
https://vasadomena.si:8443 ali https://IP:8443
Bodite pozorni: v tem primeru je pravilno https:// in ne http://

7.3. Kakšna sta moja uporabniško ime in geslo?
Ta podatek ste prejeli ob prijavi. V kolikor ste podatke za prijavo izgubili oz. pozabili, kontaktirajte našo uporabniško podporo.

7.4. Trikrat sem se zmotil pri vnosu gesla, zdaj pa ga ne morem več vnesti. Kaj je narobe?
Če se trikrat zmotite pri vnosu gesla vam bo strežnik začasno preprečil dostop. Ponovno lahko poskusite po 30 minutah oz. po času, ki ste ga predhodno nastavili v nadzorni plošči.

cluster kolokacija cluster